Düzce’de 3 Park Tek Hat Oluyor: Şehrin Kalbinde Dev Dönüşüm Başladı
Düzce’de 3 Park Tek Hat Oluyor: Şehrin Kalbinde Dev Dönüşüm Başladı
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Millet Bahçesi 2 ve Anıt Eser projelerini yerinde inceledi. Çalışmalar tamamlandığında şehir merkezindeki üç parkın birbirine bağlanacağı açıklandı.
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, hafta sonu mesaisinde şehirde yapımı devam eden Millet Bahçesi 2 ve Anıt Eser projelerini yerinde inceledi.

Çalışmaların planlandığı şekilde ilerlediği belirtilirken, proje tamamlandığında şehir merkezindeki 3 parkın birbirine bağlanacağı açıklandı.

Başkan Özlü, Düzce Belediyesi tarafından yürütülen projeleri sahada takip ederek yetkililerden bilgi aldı. Şehrin yeşil alan ihtiyacına katkı sağlaması hedeflenen yatırımların, kent merkezinde yeni bir yaşam alanı oluşturması bekleniyor.

3 park birbirine bağlanacak
Millet Bahçesi 2 projesi tamamlandığında, daha önce hizmete açılan Millet Bahçesi ile yeni alan arasında “yeşil yol” bağlantısı kurulacak. Projeye, Millet Bahçesi 2’nin yanında bulunan 15 Temmuz Şehitleri Parkı da dahil edilecek.

Böylece Düzce şehir merkezinde 3 büyük parkın birbirine bağlandığı geniş bir yeşil alan hattı oluşturulmuş olacak.

Millet Bahçesi 2’de neler olacak?
Millet Bahçesi 2 içerisinde Anıt Eser, Millet Kıraathanesi, afet toplanma alanı, spor alanları, yürüyüş yolları, geniş yeşil alanlar ve etkinlik sahnesi yer alacak.

Başkan Özlü, çalışmaların kısa sürede tamamlanmasının hedeflendiğini belirterek Düzce’de yeşil alan miktarını artırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Anıt Eser’de çalışmalar sürüyor
Başkan Özlü, aynı alanda yapımı devam eden Anıt Eser projesinde bodrum kat imalatlarının sürdüğünü açıkladı. Projenin tamamlanmasıyla Düzce’ye simgesel bir yapı kazandırılması hedefleniyor.Anıt Eser’in ahşap ve taş ağırlıklı bir mimariye sahip olacağı, Türkiye’nin 81 ilinden getirilecek taşlarla inşa edileceği bildirildi.

5 bin 500 metrekarelik alan
Toplam 5 bin 500 metrekarelik alana sahip olacak Anıt Eser; bodrum, zemin ve birinci kattan oluşacak. Yapının ön kısmına ise Konuralp Gazi’nin mermer anıtının yerleştirilmesi planlanıyor.

Temel atma töreni yapılacak
Anıt Eser için resmi temel atma töreninin önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor. Düzce Belediyesi’nin şehir merkezindeki projeleri tamamlamasıyla birlikte bölgenin yeni bir cazibe alanına dönüşmesi hedefleniyor.

Düzce’de son dakika gelişmeleri ve tüm yerel haberler için Google’da “Düzce Hür Haber” yazarak sitemize ulaşabilirsiniz.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

