Düzce İHH'den İsrail'e Karşı Sessiz Çığlık: Filistin İçin Oturma Eylemi

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 15.12.2023 - 16:23, Güncelleme: 15.12.2023 - 16:55
 

Düzce İHH'den İsrail'e Karşı Sessiz Çığlık: Filistin İçin Oturma Eylemi

İsrail’in Gazze’de Filistinlilere karşı uyguladığı insanlık dışı katliamlar ve soykırıma sessiz kalmayan Düzce İHH kadınlar komisyonu sessiz çığlık oturma eylemi yaptı.
İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarına tepki gösteren kadınlar, yarım saat boyunca Filistin'deki Müslümanlar için sessiz kalarak pankartlarla dayanışma mesajları verdiler.     7 Ekim’de İsrail’in Gazze şeridinde Filistinlilere karşı başlattığı etnik soykırım ve katliamlar 69 gündür kadın, çocuk, yaşlı, engelli demeden havadan, kadardan devam ediyor. Gazze şeridinde hergün binlerce insan İsrail’in kanlı katliamlarına maruz kalırken Düzce İHH Kadın komisyonu üyeleri de katliamları protesto etmek için sessiz çığlık adında eylem gerçekleştirdi. Merkez Camii önünde Cuma Namazı sonrası yapılan eylemde kadınlar yarım saat sessiz kalırken yanlarında getirdikleri pankartlarla Filistin’e destek ve İsrail’e ise lanet okudular.      İHH Kadın Sözcüsü, "Düzce olarak Rabbimize suç duyurusunda bulunmak için toplandık. Asrımızın İbrahimleri, Yusufları, çocukları katledilen Maşide’leri için buradayız" diyerek duygularını ifade etti.Oturma eylemi sırasında, kadınlar bireysel dua ederken, çocuk, yaşlı, genç ve Cuma Namazından çıkan erkekler de Filistin'deki mazlum Müslümanlar için dua ettiler. Eylem sonrasında kadınlar cami’ye girerek 2 rekatlık hacet namazı kıldı.       Eylem, katılımcıların sessizce dağılmasıyla sona erdi.    
İsrail’in Gazze’de Filistinlilere karşı uyguladığı insanlık dışı katliamlar ve soykırıma sessiz kalmayan Düzce İHH kadınlar komisyonu sessiz çığlık oturma eylemi yaptı.
İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarına tepki gösteren kadınlar, yarım saat boyunca Filistin'deki Müslümanlar için sessiz kalarak pankartlarla dayanışma mesajları verdiler.
 
 
7 Ekim’de İsrail’in Gazze şeridinde Filistinlilere karşı başlattığı etnik soykırım ve katliamlar 69 gündür kadın, çocuk, yaşlı, engelli demeden havadan, kadardan devam ediyor. Gazze şeridinde hergün binlerce insan İsrail’in kanlı katliamlarına maruz kalırken Düzce İHH Kadın komisyonu üyeleri de katliamları protesto etmek için sessiz çığlık adında eylem gerçekleştirdi. Merkez Camii önünde Cuma Namazı sonrası yapılan eylemde kadınlar yarım saat sessiz kalırken yanlarında getirdikleri pankartlarla Filistin’e destek ve İsrail’e ise lanet okudular. 
 
 
İHH Kadın Sözcüsü, " Düzce olarak Rabbimize suç duyurusunda bulunmak için toplandık. Asrımızın İbrahimleri, Yusufları, çocukları katledilen Maşide’leri için buradayız" diyerek duygularını ifade etti. Oturma eylemi sırasında, kadınlar bireysel dua ederken, çocuk, yaşlı, genç ve Cuma Namazından çıkan erkekler de Filistin'deki mazlum Müslümanlar için dua ettiler. Eylem sonrasında kadınlar cami’ye girerek 2 rekatlık hacet namazı kıldı.
 
 
 
Eylem, katılımcıların sessizce dağılmasıyla sona erdi.
 
 
Habere ifade bırak !
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.