Düzce için bu gün anlamlı gün! 22 Yılı geride bıraktı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.12.2021 - 23:39, Güncelleme: 08.12.2021 - 23:39
 

Düzce için bu gün anlamlı gün! 22 Yılı geride bıraktı

22 yılı geride bıraktı.Düzce il olalı
Düzce'nin il olma hikayesi:Türkiye'nin 81'inci vilayeti oldu. Bu kararın üzerinden 22 yıl geçti. Türkiye'de herhangi bir kentin il olmasıyla Düzce'nin il olması arasında önemli farklar vardır. Düzce, geçirdiği iki büyük deprem sonrasında yıkılmışlığının sonrasında il olmuştur.  Düzce İl olma Kanun Hükmünde Kararnamesi:1869 veya 1870 yılında Bolu Sancağı'na bağlı Kaza olmuştur. 1999 yılına kadar ilçe olan Düzce 1999 Gölcük depremi ve 1999 Düzce depreminin ardından dönemin 57. Türkiye Hükûmeti tarafından TBMM'de alınan il statüsü verilme kararı ile ve 9. Türkiye cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in onayı ile il statüsü verilmiştir.Resmi gazete'dede tebliğ edilmiştir.Bu kararnamede emeği geçenleri, Hür Haber Gazetesi olarak minnettarız. 23901 Sayılı Düzce ili Resmi Gazete Yayın bilgisi için tıklayın.  
22 yılı geride bıraktı.Düzce il olalı

Düzce'nin il olma hikayesi:Türkiye'nin 81'inci vilayeti oldu. Bu kararın üzerinden 22 yıl geçti. Türkiye'de herhangi bir kentin il olmasıyla Düzce'nin il olması arasında önemli farklar vardır. Düzce, geçirdiği iki büyük deprem sonrasında yıkılmışlığının sonrasında il olmuştur. 

Düzce İl olma Kanun Hükmünde Kararnamesi:1869 veya 1870 yılında Bolu Sancağı'na bağlı Kaza olmuştur. 1999 yılına kadar ilçe olan Düzce 1999 Gölcük depremi ve 1999 Düzce depreminin ardından dönemin 57. Türkiye Hükûmeti tarafından TBMM'de alınan il statüsü verilme kararı ile ve 9. Türkiye cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in onayı ile il statüsü verilmiştir.Resmi gazete'dede tebliğ edilmiştir.Bu kararnamede emeği geçenleri, Hür Haber Gazetesi olarak minnettarız.

23901 Sayılı Düzce ili Resmi Gazete Yayın bilgisi için tıklayın.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.