Depremlerde hayatlarını kaybedenler mevlid ile anıldı

Yaşam (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 17.08.2023 - 14:53, Güncelleme: 17.08.2023 - 16:14
 

Depremlerde hayatlarını kaybedenler mevlid ile anıldı

Günümüzden 24 yıl önce meydana gelen ve o dönem asrın felaketi olarak adlandırılan 17 Ağustos Depreminin yıldönümünde hayatını kaybedenler düzenlenen mevlid ile anıldı.
  17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen ve başta Gölcük, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova olmak üzere birçok ilde yıkımlara neden olan resmi rakamlara göre 19 bin insanın hayatını kaybettiği o dönemde asrın felaketi olarak adlandırılan Marmara Depreminin yıl dönümü ve hayatını kaybedenler acılarla anıldı. Düzce’de yapılan etkinlikte hayatını kaybedenler için Merkez Camii’de öğle namazı öncesinde mevlid programı9 düzenlendi. Programda konuşan Düzce Müftüsü Osman Aydın; “Başta 24 yıl önce meydana gelen depremlerde ve yakın zamanda Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Okuduğumuz hatmi şerifleri, sureleri ve duaları onların ruhlarına hediye ediyoruz. Deprem öldürmüyor. Depreme hazırlıksız yakalandığımız zaman, çürük binalarda oturduğumuzda ölüyoruz. Bu deprem ile sağlam bina yapımını da bir kere daha görmüş olduk” dedi.      Konuşmanın ardından ise depremlerde hayatını kaybede4nler için dualar edildi. Program öle namazı ile sona erdi.
Günümüzden 24 yıl önce meydana gelen ve o dönem asrın felaketi olarak adlandırılan 17 Ağustos Depreminin yıldönümünde hayatını kaybedenler düzenlenen mevlid ile anıldı.

  17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen ve başta Gölcük, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova olmak üzere birçok ilde yıkımlara neden olan resmi rakamlara göre 19 bin insanın hayatını kaybettiği o dönemde asrın felaketi olarak adlandırılan Marmara Depreminin yıl dönümü ve hayatını kaybedenler acılarla anıldı. Düzce’de yapılan etkinlikte hayatını kaybedenler için Merkez Camii’de öğle namazı öncesinde mevlid programı9 düzenlendi.

Programda konuşan Düzce Müftüsü Osman Aydın; “Başta 24 yıl önce meydana gelen depremlerde ve yakın zamanda Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Okuduğumuz hatmi şerifleri, sureleri ve duaları onların ruhlarına hediye ediyoruz. Deprem öldürmüyor. Depreme hazırlıksız yakalandığımız zaman, çürük binalarda oturduğumuzda ölüyoruz. Bu deprem ile sağlam bina yapımını da bir kere daha görmüş olduk” dedi.   

  Konuşmanın ardından ise depremlerde hayatını kaybede4nler için dualar edildi. Program öle namazı ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.