Depremde yıkılan camiler vatandaşı mağdur ediyor

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 06.10.2023 - 11:05, Güncelleme: 06.10.2023 - 11:05
 

Depremde yıkılan camiler vatandaşı mağdur ediyor

Düzce’de 23 Kasım 2022 tarihinde meydana gelen depremde il genelinde birçok cami hasar alarak yıkılmıştı. Ancak yıkılan camilerin yerinde yeller esiyor. Cemaat ise dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre şehircilik e İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un söz verdiğini belirterek sözlerin tutulması gerektiğini ifade ettiler.
Düzce 23 Kasım 2022 tarihinde 5.8 şiddetinde deprem ile sarsıldı. 12 Kasım 1999 depremini de yaşayan Düzce, 22 yıl sonra gelen sarsıntılarla büyük bir felaketi kılpayı atlattı. Ancak o sarsıntıdan geriye 1 yıkım ile birlikte çok sayıda ağır hasarlı bina ve acil yıkım gerektiren 33 cami kaldı. Risk oluşturan birçok bina ile birlikte ağır hasar alan camilerde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerince vakit kaybetmeden yıkıldı. Depremin hemen ardından Düzce’ye gelen dönemin İşçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum camileri yıkılmak zorunda kalan yerleşim yerlerindeki cemaatlere inşaatların hemen yapılacağı ve mağduriyet yaşatılmayacağını söylemişti. Ancak seçimler sonrasında bakanların milletvekili olarak meclise girmesi ile birlikte sözlerde havada kaldı. Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 121 ili etkileyen depremlerin ardından devletin bütün kaynakları ile bölgeye aktarılması Düzce’de yapımı için söz verilen camilerinde unutulmasına verilen sözlerin havada kalmasına neden oldu. Yıkılan birçok caminin köylerde olması ise cemaati daha da mağdur etti. Köylüler camilerinin yeniden yapılmasını isterken, yaşadıkları mağduriyetlerin de görülmesini istediler.   
Düzce’de 23 Kasım 2022 tarihinde meydana gelen depremde il genelinde birçok cami hasar alarak yıkılmıştı. Ancak yıkılan camilerin yerinde yeller esiyor. Cemaat ise dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre şehircilik e İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un söz verdiğini belirterek sözlerin tutulması gerektiğini ifade ettiler.

Düzce 23 Kasım 2022 tarihinde 5.8 şiddetinde deprem ile sarsıldı. 12 Kasım 1999 depremini de yaşayan Düzce, 22 yıl sonra gelen sarsıntılarla büyük bir felaketi kılpayı atlattı. Ancak o sarsıntıdan geriye 1 yıkım ile birlikte çok sayıda ağır hasarlı bina ve acil yıkım gerektiren 33 cami kaldı. Risk oluşturan birçok bina ile birlikte ağır hasar alan camilerde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerince vakit kaybetmeden yıkıldı. Depremin hemen ardından Düzce’ye gelen dönemin İşçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum camileri yıkılmak zorunda kalan yerleşim yerlerindeki cemaatlere inşaatların hemen yapılacağı ve mağduriyet yaşatılmayacağını söylemişti. Ancak seçimler sonrasında bakanların milletvekili olarak meclise girmesi ile birlikte sözlerde havada kaldı. Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 121 ili etkileyen depremlerin ardından devletin bütün kaynakları ile bölgeye aktarılması Düzce’de yapımı için söz verilen camilerinde unutulmasına verilen sözlerin havada kalmasına neden oldu.

Yıkılan birçok caminin köylerde olması ise cemaati daha da mağdur etti. Köylüler camilerinin yeniden yapılmasını isterken, yaşadıkları mağduriyetlerin de görülmesini istediler.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.