Çay yanına 2 tanesi yetiyor! Bağırsakları motor gibi çalıştırıyor!

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 20.12.2023 - 18:42, Güncelleme: 20.12.2023 - 18:42
 

Çay yanına 2 tanesi yetiyor! Bağırsakları motor gibi çalıştırıyor!

İkinci beyin olan bağırsağı harekete geçirmenin kolay yolu doğru besinler. Çay yanına sadece 2 tane ekleyeceğiniz bu besin bağırsak sorununu çözüyor. Canan Karatay gibi birçok uzman doktorun da önerdiği bu besini zeytinyağıyla da tüketebilirsiniz. Tercih size kalmış. İşte bağırsakların ilacı...
Bağırsakla ilgili sorun yaşıyor ve çaydan da vazgeçemiyorsanız çay yanına bağırsak ilacı gibi olan kuru inciri ekleyebilirsiniz. Bilim dünyasının vücudun ikinci ana beyni olarak tanımladığı bağırsaklarda işler yolunda gitmezse tüm ritim bozuluyor. Bu yüzden bağırsakları çalıştıran besinleri çay yanında tüketmekte fayda var. Bunların en değerlisi ise kuru incir. Peki, incir bağırsakları nasıl etkiliyor? İşte cevabı... KURU İNCİRİN BAĞIRSAKLARA FAYDALARI Ramazan ayında bağırsaklar her ne kadar dinlenmiş olursa olsun. Fonksiyonel bozukluklara karşı uzmanlar lif kaynağı olan besinlerin iftar ve sahurda tüketilmesini tavsiye eder. Bağırsakların içerdiği lifle aynı DNA sistemin sahip olan kuru incirin içeriğindeki lif, mucize etkiler. sağlar. Fonksiyonel hareketliliği artıran kuru incir, kabızlığı önler. Bağırsak hareketlerini dengeler. Yapılan araştırmalarda kuru incir vücudun ikinci beyni olan bağırsakların temel ilacı seçildi. Bunun nedeni de gün içinde vücutta en çok çalışan iki organdan biri olmasından kaynaklıdır. Bağırsakların sinir stres ve yanlış beslenmeye dair bozulur. Bağırsaklara giden sinir sistemi hasar alır. Bağırsaklar bozulunca vücut çöker. Bu yüzden iftar sonrası özellikle çayla beraber kuru incir tüketin. Çayla tüketilen kuru incir çayın barındırdığı vitaminleri hızla enzimleyerek vücudun ihtiyacı olan alanlara dağıtır.
İkinci beyin olan bağırsağı harekete geçirmenin kolay yolu doğru besinler. Çay yanına sadece 2 tane ekleyeceğiniz bu besin bağırsak sorununu çözüyor. Canan Karatay gibi birçok uzman doktorun da önerdiği bu besini zeytinyağıyla da tüketebilirsiniz. Tercih size kalmış. İşte bağırsakların ilacı...

Bağırsakla ilgili sorun yaşıyor ve çaydan da vazgeçemiyorsanız çay yanına bağırsak ilacı gibi olan kuru inciri ekleyebilirsiniz.

Bilim dünyasının vücudun ikinci ana beyni olarak tanımladığı bağırsaklarda işler yolunda gitmezse tüm ritim bozuluyor. Bu yüzden bağırsakları çalıştıran besinleri çay yanında tüketmekte fayda var. Bunların en değerlisi ise kuru incir. Peki, incir bağırsakları nasıl etkiliyor? İşte cevabı...

KURU İNCİRİN BAĞIRSAKLARA FAYDALARI

Ramazan ayında bağırsaklar her ne kadar dinlenmiş olursa olsun. Fonksiyonel bozukluklara karşı uzmanlar lif kaynağı olan besinlerin iftar ve sahurda tüketilmesini tavsiye eder.

Bağırsakların içerdiği lifle aynı DNA sistemin sahip olan kuru incirin içeriğindeki lif, mucize etkiler. sağlar.

Fonksiyonel hareketliliği artıran kuru incir, kabızlığı önler. Bağırsak hareketlerini dengeler. Yapılan araştırmalarda kuru incir vücudun ikinci beyni olan bağırsakların temel ilacı seçildi. Bunun nedeni de gün içinde vücutta en çok çalışan iki organdan biri olmasından kaynaklıdır.

Bağırsakların sinir stres ve yanlış beslenmeye dair bozulur. Bağırsaklara giden sinir sistemi hasar alır. Bağırsaklar bozulunca vücut çöker. Bu yüzden iftar sonrası özellikle çayla beraber kuru incir tüketin.

Çayla tüketilen kuru incir çayın barındırdığı vitaminleri hızla enzimleyerek vücudun ihtiyacı olan alanlara dağıtır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.