Bitkisel protein deposu! Yeşil mercimek salatası tarifi! Kas dokusunu dolduruyor

Yaşam (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 17.11.2023 - 14:44, Güncelleme: 17.11.2023 - 14:44
 

Bitkisel protein deposu! Yeşil mercimek salatası tarifi! Kas dokusunu dolduruyor

Yeşil mercimek salatası özellikle spor yapanların en sevdiği öğünü. Yeşil mercimek protein ve enerji içeriyor. Peki sağlıklı ve lezzetli yeşil mercimek salatası nasıl yapılır?
Yeşil mercimek salatasının protein dolu içeriği ile hem doyacak hem de zayıflayacaksınız. Uyumlu sebzelerle leziz bir tarife dönüşen mercimek salatasını siz de diyet listenize ekleyebilirsiniz. GEREKLİ MALZEMELER Yarım bardak haşlanmış yeşil mercimek Yarım bardak haşlanmış nohut Az bir miktar lor peyniri Pul biber ve tuz Roka ya da tere 1 adet domates 2 adet kırmızı biber Bir tutam taze nane Birkaç yaprak marul Bir çay kaşığı zeytinyağı Zayıflatan salata tarifi HAZIRLANIŞI Salataları ve yeşil mercimeği haşlayarak işe başlayın. Yeşillikleri ve domatesleri doğrayın. Rokayı, tereyi ve biberiyeleri ince ince kıyın. Marulları iri parçalar halinde doğrayın. Tüm malzemeleri geniş bir kaseye alın ve karıştırın. Üzerine baharatları ve peyniri ilave etmeyin. Zeytinyağını salata üzerine gezdirip servis edin.
Yeşil mercimek salatası özellikle spor yapanların en sevdiği öğünü. Yeşil mercimek protein ve enerji içeriyor. Peki sağlıklı ve lezzetli yeşil mercimek salatası nasıl yapılır?

Yeşil mercimek salatasının protein dolu içeriği ile hem doyacak hem de zayıflayacaksınız. Uyumlu sebzelerle leziz bir tarife dönüşen mercimek salatasını siz de diyet listenize ekleyebilirsiniz.

GEREKLİ MALZEMELER

Yarım bardak haşlanmış yeşil mercimek


Yarım bardak haşlanmış nohut

Az bir miktar lor peyniri

Pul biber ve tuz

Roka ya da tere


1 adet domates

2 adet kırmızı biber

Bir tutam taze nane

Birkaç yaprak marul

Bir çay kaşığı zeytinyağı

Zayıflatan salata tarifi

HAZIRLANIŞI


Salataları ve yeşil mercimeği haşlayarak işe başlayın.

Yeşillikleri ve domatesleri doğrayın.

Rokayı, tereyi ve biberiyeleri ince ince kıyın.

Marulları iri parçalar halinde doğrayın.

Tüm malzemeleri geniş bir kaseye alın ve karıştırın. Üzerine baharatları ve peyniri ilave etmeyin.

Zeytinyağını salata üzerine gezdirip servis edin.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.