Binalar yıkılmayı bekliyor Kira geliri Düzcelilerin hayatından ağır mı basıyor

Çevre (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 12.09.2023 - 13:32, Güncelleme: 12.09.2023 - 13:32
 

Binalar yıkılmayı bekliyor Kira geliri Düzcelilerin hayatından ağır mı basıyor

Düzce’nin en eski yerleşim noktaları arasında yer alan Şerefiye Mahallesi’nin Gaziantep Caddesi tarafından bulunan ve artık miadını dolduran binalar yıkılmayı bekliyor. Binalar ayakta durdukça vatandaşlar kabusu yaşıyor.
Düzce’nin en önemli sorunları arasında yer alan hem 1999 depremini görmüş hem de geçen yıl yaşanan depremi görmüş binaların ne zaman kentsel dönüşüme gireceği belirsizliğini korurken özellikle Şerefiye Mahallesi Gaziantep Caddesi tarafı Düzcelilere kabusu yaşatıyor. Büyük bir alanda bulunan ve artık miadını doldurmuş binalar nedeniyle vatandaşlar bölgeyi kullanmak istemese de mecburiyetten dolayı kullanmak zorunda kalıyor. Ancak binalar eski ve köhnemiş görüntüsüne rağmen şehirde yaşanan ev stoğu sıkıntısı nedeniyle kiralanmaktanda geri durulmuyor. Günümüzde sadece yabancı uyruklu vatandaşların kiraladıkları bölgedeki binaların Düzce’nin deprem yaşamadan önce yıkılmasını isteyen Düzceliler; “Kira gelirleri Düzcelilerin hayatından daha mı önemli” diye sormadan da edemiyorlar. Yetkililerden bir an önce çözüm bekleyen vatandaşlar, bölgenin kentsel dönüşüme sokulması gerektiğini de belirtiyorlar.     
Düzce’nin en eski yerleşim noktaları arasında yer alan Şerefiye Mahallesi’nin Gaziantep Caddesi tarafından bulunan ve artık miadını dolduran binalar yıkılmayı bekliyor. Binalar ayakta durdukça vatandaşlar kabusu yaşıyor.

Düzce’nin en önemli sorunları arasında yer alan hem 1999 depremini görmüş hem de geçen yıl yaşanan depremi görmüş binaların ne zaman kentsel dönüşüme gireceği belirsizliğini korurken özellikle Şerefiye Mahallesi Gaziantep Caddesi tarafı Düzcelilere kabusu yaşatıyor. Büyük bir alanda bulunan ve artık miadını doldurmuş binalar nedeniyle vatandaşlar bölgeyi kullanmak istemese de mecburiyetten dolayı kullanmak zorunda kalıyor. Ancak binalar eski ve köhnemiş görüntüsüne rağmen şehirde yaşanan ev stoğu sıkıntısı nedeniyle kiralanmaktanda geri durulmuyor.

Günümüzde sadece yabancı uyruklu vatandaşların kiraladıkları bölgedeki binaların Düzce’nin deprem yaşamadan önce yıkılmasını isteyen Düzceliler; “ Kira gelirleri Düzcelilerin hayatından daha önemli” diye sormadan da edemiyorlar. Yetkililerden bir an önce çözüm bekleyen vatandaşlar, bölgenin kentsel dönüşüme sokulması gerektiğini de belirtiyorlar. 

 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.