Başkan Özlüden Yahya Kemal Kitap Köşkü

Gündem (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 14.01.2026 - 20:22, Güncelleme: 14.01.2026 - 20:22
 

Başkan Özlüden Yahya Kemal Kitap Köşkü

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün eğitim yatırımlarına verdiği büyük önem bir açılışla daha tarihe kazınıyor.
23 Nisan Parkı içindeki tarihi konak mimarisindeki yapı, restore edilerek kütüphaneye dönüştürülmesinin ardından kapılarını açıyor.Başkan Faruk Özlü’nün şehrin vizyonunu kökten değiştiren girişimlerinden bir tanesi de üst üste hizmete açılan kütüphaneler oldu. Gençlerin motivasyonunu artıracak ortamları ve modern donanımları ile büyük ilgi gören Millet Kütüphanesi ve Sabiha Ulusoy Kütüphanesi’nin ardından Yahya Kemal Kitap Köşkü de gençlerle buluşmak için gün saymaya başladı. 23 Nisan Parkı içinde bulunan ve daha önce Zabıta Müdürlüğü hizmet binası olarak kullanılan tarihi köşk mimarisindeki yapının restorasyon çalışmaları tamamlandı. Yapının orijinal donanımları aslına uygun olarak baştan aşağı güçlendirme yapılarak yenilenirken 5 çalışma odası, toplantı salonu, kafeterya ve kış bahçesi bölümü ile 51 kişi oturma kapasiteli olarak düzenlendi. Osmanlı mimarisinin esintilerinin korunduğu yapı hem gençler hem de çocuklar için huzurlu bir ders çalışma ortamı olacak ve kitap severler için de hizmet verecek. Bina, 16 Ocak Cuma günü saat 14:00’de Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün ev sahipliğinde açılışı yapılacak.
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün eğitim yatırımlarına verdiği büyük önem bir açılışla daha tarihe kazınıyor.

23 Nisan Parkı içindeki tarihi konak mimarisindeki yapı, restore edilerek kütüphaneye dönüştürülmesinin ardından kapılarını açıyor.Başkan Faruk Özlü’nün şehrin vizyonunu kökten değiştiren girişimlerinden bir tanesi de üst üste hizmete açılan kütüphaneler oldu. Gençlerin motivasyonunu artıracak ortamları ve modern donanımları ile büyük ilgi gören Millet Kütüphanesi ve Sabiha Ulusoy Kütüphanesi’nin ardından Yahya Kemal Kitap Köşkü de gençlerle buluşmak için gün saymaya başladı. 23 Nisan Parkı içinde bulunan ve daha önce Zabıta Müdürlüğü hizmet binası olarak kullanılan tarihi köşk mimarisindeki yapının restorasyon çalışmaları tamamlandı. Yapının orijinal donanımları aslına uygun olarak baştan aşağı güçlendirme yapılarak yenilenirken 5 çalışma odası, toplantı salonu, kafeterya ve kış bahçesi bölümü ile 51 kişi oturma kapasiteli olarak düzenlendi. Osmanlı mimarisinin esintilerinin korunduğu yapı hem gençler hem de çocuklar için huzurlu bir ders çalışma ortamı olacak ve kitap severler için de hizmet verecek.
Bina, 16 Ocak Cuma günü saat 14:00’de Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün ev sahipliğinde açılışı yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.