Asgari ücret 17 bin 2 TL

Ekonomi (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 28.12.2023 - 02:57, Güncelleme: 28.12.2023 - 03:01
 

Asgari ücret 17 bin 2 TL

Milyonların beklediği açıklama geldi ve 'asgari ücret ne kadar oldu' sorusu cevabını buldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılı için belirlenen asgari ücretin 17 bin 2 TL olduğunu açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak net asgari ücreti 17 bin 2 lira belirlemiş bulunmaktayız" dedi.
Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışan başta olmak üzere, toplumun genelini ilgilendiren yeni asgari ücretin belirlenmesine yönelik süreçte sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu kabul etti. Buradaki görüşmenin son bulmasıyla taraflar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında ve Bakan Işıkhan başkanlığında bir araya geldi. "Asgari ücreti 17 bin 2 lira olarak belirledik" Bakan Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun temel amacının tüm tarafların görüşlerini, taleplerini ve mevcut sosyo-ekonomik koşulları gözeterek asgari ücretin belirlenmesi olduğunu belirtti. İşçi ve işveren taraflarının bildirdiği görüşler ve komisyon toplantıları çerçevesinde belirlenen yeni miktarın asgari ücrete tabii olan çalışanların ve aileleri olmak üzere tüm vatandaşları memnun edeceğini belirten Bakan Işıkhan, "Şimdi 2024 yılı için geçerli olacak asgari ücreti sizlerle paylaşmak istiyorum. Bildiğiniz gibi temmuz ayında net asgari ücret devletimiz tarafından verilen 500 lira asgari ücret desteğiyle birlikte 11 bin 402 lira olmuştur. Şimdi de 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere 1 ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak net asgari ücreti 17 bin 2 lira belirlemiş bulunmaktayız. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Bu rakamla net asgari ücrete önceki döneme kıyasla yüzde 49 önceki yıla göre de kümülatif olarak yüzde 100 oranında artış yapılmış bulunmaktadır. Ayrıca 2002 yılında itibaren asgari ücrete reel olarak 3 buçuk kat artış sağlamış bulunuyoruz. Yeni miktar ile çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü bir kez daha yerine getirmiş olmanın memnuniyeti içerisindeyiz" ifadelerine yer verdi.   Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni asgari ücrete ilişkin yayımladığı mesajda "2024 yılında asgari ücret, yüzde 49 artışla net 17.002 TL olarak uygulanacaktır. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.    
Milyonların beklediği açıklama geldi ve 'asgari ücret ne kadar oldu' sorusu cevabını buldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılı için belirlenen asgari ücretin 17 bin 2 TL olduğunu açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak net asgari ücreti 17 bin 2 lira belirlemiş bulunmaktayız" dedi.

Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışan başta olmak üzere, toplumun genelini ilgilendiren yeni asgari ücretin belirlenmesine yönelik süreçte sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu kabul etti. Buradaki görüşmenin son bulmasıyla taraflar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında ve Bakan Işıkhan başkanlığında bir araya geldi.

"Asgari ücreti 17 bin 2 lira olarak belirledik"

Bakan Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun temel amacının tüm tarafların görüşlerini, taleplerini ve mevcut sosyo-ekonomik koşulları gözeterek asgari ücretin belirlenmesi olduğunu belirtti. İşçi ve işveren taraflarının bildirdiği görüşler ve komisyon toplantıları çerçevesinde belirlenen yeni miktarın asgari ücrete tabii olan çalışanların ve aileleri olmak üzere tüm vatandaşları memnun edeceğini belirten Bakan Işıkhan, "Şimdi 2024 yılı için geçerli olacak asgari ücreti sizlerle paylaşmak istiyorum. Bildiğiniz gibi temmuz ayında net asgari ücret devletimiz tarafından verilen 500 lira asgari ücret desteğiyle birlikte 11 bin 402 lira olmuştur. Şimdi de 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere 1 ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak net asgari ücreti 17 bin 2 lira belirlemiş bulunmaktayız. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Bu rakamla net asgari ücrete önceki döneme kıyasla yüzde 49 önceki yıla göre de kümülatif olarak yüzde 100 oranında artış yapılmış bulunmaktadır. Ayrıca 2002 yılında itibaren asgari ücrete reel olarak 3 buçuk kat artış sağlamış bulunuyoruz. Yeni miktar ile çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü bir kez daha yerine getirmiş olmanın memnuniyeti içerisindeyiz" ifadelerine yer verdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni asgari ücrete ilişkin yayımladığı mesajda "2024 yılında asgari ücret, yüzde 49 artışla net 17.002 TL olarak uygulanacaktır. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.