25 Yıl ara verdiği tutkusuna yeniden kavuştu

Yaşam (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 24.03.2024 - 11:07, Güncelleme: 24.03.2024 - 15:59
 

25 Yıl ara verdiği tutkusuna yeniden kavuştu

Lise çağlarında resim öğretmeninin istediği çalışma ile resim yeteneğini fark eden Aslıhan Öztürk, 25 yıl ara verdiği resim tutkusuna kızının aldığı boyalar ile yeniden başladı. Aslıhan Öztürk 50 yaşında yeniden başladığı resim tutkusu ile yaşama yeniden başladı.
Düzce’de lise çağlarında resim öğretmeninin istediği çalışmayı yapan Aslıhan Öztürk, içindeki yeteneği fark etti. Yaptığı çalışma ile yarışmalarda ödül alan Öztürk daha sonra 25 yıl boyunca resim yapmadı. Ancak 50 yaşına geldiğinde içindeki çocuğun baskıları, kızının aldığı boyalar ve çevresinin ısrarı ile yeniden resim yapmaya başladı. Suluboya ile başladığı tablolarında birçok farklı yöntem deneyen Aslıhan Öztürk, yaptığı resimlerle hayata yeniden başladığını belirterek, İçindeki çocuğun ısrarlarını kıramadığını dile getirdi. Aslıhan Öztürk resim tutkusunu şöyle ifade etti; “Resim yapabildiğimi öğrenmem lise çağlarına dayanır. Resim öğretmenimin benden istediği bir çalışma vardı. Onu yaptım ve o çalışmam ödül aldı. Sonra bir süre daha resim yapmaya devam ettim. Yoğun suluboya çalışmaları yaptım. Sonrasında 23-24 yıl bir ara verdim ben resim yapmaya. Hiçbir şekilde resim, fırça, tuval o zaman içinde hayatıma girmedi. Fakat resim ile buluşma, resim yapma isteği hep oldu ancak nasıl başlayacağımı, nerden başlayacağımı bilemiyordum. Çokta emin değildim. O süreçte kendime güvenim gitmişte olabilir. Kızımın aldığı bir boya ile evet ben yeniden resim yapmalıyım sürecim başladı. Kızım boyalarımı, oğlum tuvallerimi aldı ve resim yapma sürecim başladı. Hadi başlayalım ile başlayan dönemde çokta keyifli eserler ortaya çıktı. Sonrasında bir arkadaşımın fabrikasına otobüs çizer misin bunları renklendirir misin demesiyle de profesyonel olarak resim yapmaya başladım. Resimlerim fabrikanın duvarlarını süslüyor. Bu süreçte birçok arkadaşım destek oldu çünkü bu süreçte inişlerim çıkışlarım çok oldu. Ancak fabrika duvarlarına resim yapmam benim için çok iyi bir başlangıç oldu. İçimdeki çocuk durmamaya başladı. Hadi resim çizmelisin, hadi bir tane daha hadi bir tane daha derken birçok tablo ortaya çıktı. Ağırlıklı olarak suluboya çalışıyorum. Ama sanata dair çok fazla meteryal çıktı. Bende tablolarımda herşeyi kullanabiliyorum. Keyifli çalışmalar çıkıyor. Artık tamamen tutkuya dönüştü.”  “İçimdeki çocuğun baskısı çevremin ısrarı ile yeniden başladım” Aslıhan Öztürk, resime 25 yıl sonra yeniden başlama macerasını da anlatarak şunları söyledi; “İçimde hep bir çocuk vardı ama tam 25 yıl ara verdim. Çok uzun bir süre oldu. Başlarken de tekrar resim çizebilecek miyim korkusu oldu. O süre içinde kendime bir yolculuk başladı. kendimi tanıma, sürecim başladı. İçimde ki çocuğa teşekkür ederim elimi hiç bırakmadı. 50 yaşındayım ve hiçbir şey için geç değil. Şu anda hayata dair ve yaşama dair muhteşem bir deneyim yaşıyorum. Başarabildiğim şeyleri herkese gösterebilmek adına Şans elde ettiğimi düşünüyorum. İçimdeki çocuk hep vardı emekleme aşamasındaydı koşmaya başladı. Çocuklarımla birlikte büyümenin de etkisi var.”  Fabrika duvarlarının yanı sıra evde tuvallere resimler çizen Aslıhan Öztürk, ilerleyen zamanlarda resimlerini sanat galerilerinde açacağı sergilerde de görücüye çıkartacağını da belirtti.
Lise çağlarında resim öğretmeninin istediği çalışma ile resim yeteneğini fark eden Aslıhan Öztürk, 25 yıl ara verdiği resim tutkusuna kızının aldığı boyalar ile yeniden başladı. Aslıhan Öztürk 50 yaşında yeniden başladığı resim tutkusu ile yaşama yeniden başladı.

Düzce’de lise çağlarında resim öğretmeninin istediği çalışmayı yapan Aslıhan Öztürk, içindeki yeteneği fark etti. Yaptığı çalışma ile yarışmalarda ödül alan Öztürk daha sonra 25 yıl boyunca resim yapmadı. Ancak 50 yaşına geldiğinde içindeki çocuğun baskıları,

kızının aldığı boyalar ve çevresinin ısrarı ile yeniden resim yapmaya başladı. Suluboya ile başladığı tablolarında birçok farklı yöntem deneyen Aslıhan Öztürk, yaptığı resimlerle hayata yeniden başladığını belirterek, İçindeki çocuğun ısrarlarını kıramadığını dile getirdi.

Aslıhan Öztürk resim tutkusunu şöyle ifade etti; “Resim yapabildiğimi öğrenmem lise çağlarına dayanır. Resim öğretmenimin benden istediği bir çalışma vardı. Onu yaptım ve o çalışmam ödül aldı. Sonra bir süre daha resim yapmaya devam ettim. Yoğun suluboya çalışmaları yaptım. Sonrasında 23-24 yıl bir ara verdim ben resim yapmaya. Hiçbir şekilde resim, fırça, tuval o zaman içinde hayatıma girmedi. Fakat resim ile buluşma, resim yapma isteği hep oldu ancak nasıl başlayacağımı, nerden başlayacağımı bilemiyordum. Çokta emin değildim. O süreçte kendime güvenim gitmişte olabilir. Kızımın aldığı bir boya ile evet ben yeniden resim yapmalıyım sürecim başladı.

Kızım boyalarımı, oğlum tuvallerimi aldı ve resim yapma sürecim başladı. Hadi başlayalım ile başlayan dönemde çokta keyifli eserler ortaya çıktı. Sonrasında bir arkadaşımın fabrikasına otobüs çizer misin bunları renklendirir misin demesiyle de profesyonel olarak resim yapmaya başladım. Resimlerim fabrikanın duvarlarını süslüyor. Bu süreçte birçok arkadaşım destek oldu çünkü bu süreçte inişlerim çıkışlarım çok oldu. Ancak fabrika duvarlarına resim yapmam benim için çok iyi bir başlangıç oldu. İçimdeki çocuk durmamaya başladı. Hadi resim çizmelisin, hadi bir tane daha hadi bir tane daha derken birçok tablo ortaya çıktı. Ağırlıklı olarak suluboya çalışıyorum. Ama sanata dair çok fazla meteryal çıktı. Bende tablolarımda herşeyi kullanabiliyorum. Keyifli çalışmalar çıkıyor. Artık tamamen tutkuya dönüştü.”

 “İçimdeki çocuğun baskısı çevremin ısrarı ile yeniden başladım”

Aslıhan Öztürk, resime 25 yıl sonra yeniden başlama macerasını da anlatarak şunları söyledi; “İçimde hep bir çocuk vardı ama tam 25 yıl ara verdim. Çok uzun bir süre oldu. Başlarken de tekrar resim çizebilecek miyim korkusu oldu. O süre içinde kendime bir yolculuk başladı. kendimi tanıma, sürecim başladı. İçimde ki çocuğa teşekkür ederim elimi hiç bırakmadı. 50 yaşındayım ve hiçbir şey için geç değil. Şu anda hayata dair ve yaşama dair muhteşem bir deneyim yaşıyorum. Başarabildiğim şeyleri herkese gösterebilmek adına Şans elde ettiğimi düşünüyorum. İçimdeki çocuk hep vardı emekleme aşamasındaydı koşmaya başladı. Çocuklarımla birlikte büyümenin de etkisi var.”

 Fabrika duvarlarının yanı sıra evde tuvallere resimler çizen Aslıhan Öztürk, ilerleyen zamanlarda resimlerini sanat galerilerinde açacağı sergilerde de görücüye çıkartacağını da belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.