18'lik karaciğer için kür tarifi! Kan basıncını ve tansiyonu dengeliyor

Sağlık (HürHaber) - Hür Haber Merkezi | 27.10.2023 - 16:26, Güncelleme: 27.10.2023 - 16:26
 

18'lik karaciğer için kür tarifi! Kan basıncını ve tansiyonu dengeliyor

Maydanoz kürü karaciğerde bulunan toksinlerin atılmasını sağlıyor. Karaciğer sağlığını koruma altına alan maydanoz kürü nasıl yapılır? İşte detaylar
Karaciğerdeki zehri söküp alan birkaç malzemeli kür nasıl yapılır? Birçok uzman hocanın tavsiye ettiği maydanoz kürünü hamileler denememeli. Peki karaciğeri yenileyen kür nasıl yapılır? KARACİĞER YENİLEME KÜRÜ Malzemeler: 5-6 adet maydanoz 1 adet limon 2 diş ezilmiş sarmısak 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı Karaciğer yenileme kürünün yapılışı: 1 kahve fincanı sızma zeytinyağına, 2 diş ezilmiş sarımsak, 5-6 adet sapları ile beraber ezilmiş maydanoz ve 5-6 damla sıkılmış limon suyu ekleyin. Bahsi geçen kürü 15 gün süresince her sabah aç karnına içtiğinizde karaciğerinizin arındığını ve göbeğinizin eridiğini göreceksiniz. Maydanoz; A,C,K vitamini, potasyum, folat ve magnezyum gibi birçok besin maddesi içerir. Bu besinlerin cilt sağlığına etkisi yüksektir. MAYDANOZ TÜKETİRKEN DİKKAT Maydanoz içerisindeki K vitamini nedeniyle, bazı hastalıkların tedavisinde kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilere fazla tüketilmesi önerilmez. Aynı zamanda maydanoz gebe kadınlarda uterus kasılmasını destekleyebileceğinden düşüğe sebebiyet verebilir. Bu açıdan fazla miktarda maydanoz, maydanoz suyu ve maydanoz kürü tüketmek gebe kadınlar için sakıncalıdır. Emziren anneler için ise su atımına destek olduğu için süt üretimini azaltabilir. Bu yüzden emziren annelere genellikle aşırı maydanoz tüketimi önerilmez. Aynı zamanda cilt sağlığında tüketilmesi önerilen maydanoz aşırı tüketildiğinde ciltte hassasiyete yol açabilir. Bunların yanı sıra kalsiyum içeriği ile maydanoz tüketimi böbreklerinde kalsiyum oksalat taşı bulunan kişilere böbrek taşı oluşumuna sebep olabileceğinden önerilmez. SARIMSAĞIN FAYDALARI Sarımsak total kolesterol ve LDL kolesterol (kötü huylu kolesterol) seviyelerini düşürmede oldukça etkilidir. Bu iki değerin yükseldiği durumlarda içeriğindeki bileşenler total kolesterol veya LDL kolesterollere etki ederek yüzde 10-15 oranında düzelme sağlayabilir. Ancak LDL kolesterol ve HDL kolesterol (iyi huylu kolesterol) üzerinde bilinen bir etkisi yoktur. Sarımsak, serbest radikallerin neden olduğu oksidatif hasar yaşlanma üzerinde etkilidir. Sarımsağın içeriğindeki antioksidanlar vücudun koruma mekanizmasını destekleyerek oksidatif hasara karşı savaşır. Kolesterol seviyesini ve kan basıncını düzenleme üzerindeki etkisiyle beraber antioksidan özelliği sayesinde Alzheimer ve demans gibi sık karşılaşılan beyin hastalıklarına karşı koruma sağlar. Sarımsak aynı zamanda çok iyi bir performans arttırıcıdır. Eski zamanlarda yorgunluğu azaltmak ve işçilerin çalışma kapasitesini arttırmak için kullanılan bu sebze iyi bir destekçidir. Yüksek kan basıncı olarak da bilinen hipertansiyon kalp krizi, inme gibi kalp problemlerine neden olabilir. Araştırmalara göre sarımsağın içindeki bileşenler kan basıncını dengelemeye yardımcıdır.
Maydanoz kürü karaciğerde bulunan toksinlerin atılmasını sağlıyor. Karaciğer sağlığını koruma altına alan maydanoz kürü nasıl yapılır? İşte detaylar

Karaciğerdeki zehri söküp alan birkaç malzemeli kür nasıl yapılır? Birçok uzman hocanın tavsiye ettiği maydanoz kürünü hamileler denememeli. Peki karaciğeri yenileyen kür nasıl yapılır?


KARACİĞER YENİLEME KÜRÜ

Malzemeler:


5-6 adet maydanoz

1 adet limon

2 diş ezilmiş sarmısak

1 kah ve fincanı sızma zeytinyağı

Karaciğer yenileme kürünün yapılışı:

1 kah ve fincanı sızma zeytinyağına, 2 diş ezilmiş sarımsak, 5-6 adet sapları ile beraber ezilmiş maydanoz ve 5-6 damla sıkılmış limon suyu ekleyin.

Bahsi geçen kürü 15 gün süresince her sabah aç karnına içtiğinizde karaciğerinizin arındığını ve göbeğinizin eridiğini göreceksiniz.

Maydanoz; A,C,K vitamini, potasyum, folat ve magnezyum gibi birçok besin maddesi içerir. Bu besinlerin cilt sağlığına etkisi yüksektir.

MAYDANOZ TÜKETİRKEN DİKKAT


Maydanoz içerisindeki K vitamini nedeniyle, bazı hastalıkların tedavisinde kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilere fazla tüketilmesi önerilmez. Aynı zamanda maydanoz gebe kadınlarda uterus kasılmasını destekleyebileceğinden düşüğe sebebiyet verebilir.

Bu açıdan fazla miktarda maydanoz, maydanoz suyu ve maydanoz kürü tüketmek gebe kadınlar için sakıncalıdır. Emziren anneler için ise su atımına destek olduğu için süt üretimini azaltabilir.

Bu yüzden emziren annelere genellikle aşırı maydanoz tüketimi önerilmez. Aynı zamanda cilt sağlığında tüketilmesi önerilen maydanoz aşırı tüketildiğinde ciltte hassasiyete yol açabilir.

Bunların yanı sıra kalsiyum içeriği ile maydanoz tüketimi böbreklerinde kalsiyum oksalat taşı bulunan kişilere böbrek taşı oluşumuna sebep olabileceğinden önerilmez.

SARIMSAĞIN FAYDALARI

Sarımsak total kolesterol ve LDL kolesterol (kötü huylu kolesterol) seviyelerini düşürmede oldukça etkilidir. Bu iki değerin yükseldiği durumlarda içeriğindeki bileşenler total kolesterol veya LDL kolesterollere etki ederek yüzde 10-15 oranında düzelme sağlayabilir. Ancak LDL kolesterol ve HDL kolesterol (iyi huylu kolesterol) üzerinde bilinen bir etkisi yoktur.

Sarımsak, serbest radikallerin neden olduğu oksidatif hasar yaşlanma üzerinde etkilidir. Sarımsağın içeriğindeki antioksidanlar vücudun koruma mekanizmasını destekleyerek oksidatif hasara karşı savaşır.

Kolesterol seviyesini ve kan basıncını düzenleme üzerindeki etkisiyle beraber antioksidan özelliği sayesinde Alzheimer ve demans gibi sık karşılaşılan beyin hastalıklarına karşı koruma sağlar.

Sarımsak aynı zamanda çok iyi bir performans arttırıcıdır. Eski zamanlarda yorgunluğu azaltmak ve işçilerin çalışma kapasitesini arttırmak için kullanılan bu sebze iyi bir destekçidir.

Yüksek kan basıncı olarak da bilinen hipertansiyon kalp krizi, inme gibi kalp problemlerine neden olabilir. Araştırmalara göre sarımsağın içindeki bileşenler kan basıncını dengelemeye yardımcıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.