Özlü ile Hür Haber Buluştu

Düzce’ nin tüm sorunları masaya yatırıldı.
Ekleme Tarihi: 14.12.2023 - 14:47

Özlü ile Hür Haber Buluştu

Düzce’ nin tüm sorunları masaya yatırıldı.
1/4
Özlü ile Hür Haber Buluştu

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Hür Haber Gazetesi ekibi ile bir araya gelerek beş yıllık görev süresini değerlendiren Özlü Hür Haber Ekibinin tüm sorularını samimi ve içten bir şekilde cevaplandırarak gecenin ilerleyen saattlerine kadar Düzce hakkında konuştu. Düzce Belediye başkanlığında 3 ay sonra 5’nci yılını dolduracak olan Özlü Mutfak Sanatları Merkezinde Düzce için yapılanları anlatırken gelecek dönemde yapılması planlanan projelerini de Hür haber ekibine anlattı.Mutfak Sanatları merkezinde gerçekleşen toplantıda Faruk Özlü, Düzce için yapılanları anlatırken, gelecek için yapmayı planladığı projelerini de masaya yatırdı. Hür Haber Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Algün, yönetim kurulu üyeleri Av. Mecnun Yüksel ve Hürkerim Küçükusta ile Haber Koordinatörü Selçuk Akyol ve muhabir İlknur Gökçe’nin katıldığı toplantıda Belediye Başkanı Faruk Özlü, Hür Haber Gazetesi ekibinin sorularını büyük bir içtenlikle cevaplandırdı. Özellikle Cedidiye Meydanı, Basmacılar Çarşısı, Belediye Halk otobüsleri, Asar Projesi, Konuralp’te devam eden kazı çalışmaları, otoparklar, sokak hayvanları gibi Düzce gündemine olan önemli konularda detaylı açıklamalar yaptı.

2/4
Özlü ile Hür Haber Buluştu

Kendisine bakan dedirtiyor şeklinde kamuoyunda oluşturulan algıya cevap veren Dr. Faruk Özlü; “Bana bakan diyeceksiniz şeklinde bir konuşma ne adaba, ne de benim kişiliğime uymaz. İnsanlar bana nasıl istiyorlarsa öyle hitap ediyorlar. İnsanların hitap şekline müdahale etmem söz konusu olamaz. Zaten böyle bir şey olabilir mi? Bana böyle hitap edin, şöyle hitap edin. Bu söylem ne kadar kaba bir söylem. Benim yapımda, kişiliğimde böyle bir şey zaten yok. Bu söylem tamamen İYİ Partililerin bana attığı bir iftiradır” dedi. MOBİLYANIN MERKEZİ DÜZCE OLACAK Özlü: ‘’ Düzce orman ürünlerinin yoğun bir şekilde bulunduğu bir il. Bu durum mobilya sektörü için bulunmaz bir nimet. Bu şehirde orman ürünleri üzerinden her türlü ticaret yapılıyor. Ancak bu durum Düzce için yeterli değil. Bizde bu durumun farkına vararak Aydınpınar Yolu üzerinde otoyol kenarındaki araziyi mobilya kent için ayırdık. Böylece ulaşımı, lojistiği kolay bir noktada üretilen mobilyaların dünya pazarına çıkabileceği bir mobilya kent kurmayı planlıyoruz. Mobilya Kent 300 dönüm gibi ciddi büyüklükteki bir arazi üzerine kurulucak. İnegöl’den çok daha iyi bir mobilya kent kurma hayalimiz var ve bunu gerçekleştirmeye çok yakınız. Mobilya kentte mobilya ile ilgili her şey olacak. Mobiyanın yan sanayilerinden tutun da en ufak detayına kadar her şey burada üretilecek ve Dünya pazarına çıkacak’’ diye konuştu.

3/4
Özlü ile Hür Haber Buluştu

CEDİDİYE’DE GELECEK DÖNEM ÇOK FARKLI OLACAK Cedidiye Meydan projesinde ilk etabı tamamlanmak üzere. İkinci etabında Cedidiye Camii minareleri düzenlenirken projenin son bölümünde ise belediyenin bulunduğu alanda çarşı kurulacak. Projenin ilk iki bölümü tamamlanmak üzere. Dr. Faruk Özlü’de proje hakkında bilgiler vererek şöyle konuştu; “Cedidiye bizim için de şehir içinde çok önemli. Çünkü Düzce’ye dışarıdan gelenler ve Düzceliler, şehri o meydan ile değerlendiriyor. Göze hoş gelen aynı zamanda da alıverişlerini yapıp çaylarını içebilecekleri bir meydan olması herkes için iyi olmaz mı? İşte bizde bunu düşünerek o projeye başladık. Bunu yaparkende projeyi 3 bölüme ayırdık. Birinci bölümde Selçuklu mimarisine özgü Düzce’deki sanatçılara ayrılmış bölümler yer alıyor. İkinci bölüm ise Cedidiye Camii minareleri. O minareler için 1 proje yapılmıştı. Ancak zemin iyi olmadığı için hazırlanan projeyi iptal ettik. Onun yerine zemine ve mimariye uygun minareler ile projeye devam ediyoruz. Seçimler öncesinde minareler tamamlanacak. Projenin son bölümünde ise belediye binamızın olduğu bölüm yer alıyor. Oraya da modern bir çarşı yapılacak. Böylece insanlar Düzce’ye geldiklerinde ya da Düzce’de alışverişlerini yapıp oturup çaylarını içebilecekleri çok güzel bir meydan ortaya çıkacak” dedi.

4/4
Özlü ile Hür Haber Buluştu

DÜZENSİZ VE ÇİRKİN GÖRÜNEN OTOPARKLARLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR İÇİNDEYİZ Düzce’nin birçok yerinde düzensiz şekilde dağılmış çirkin bir görünüme sahip otoparklarla ilgili düşünceleri sorulan Özlü: ‘’ Bu durum bizim gündemimizde olan önemli konulardan. Bu konu ile ilgili bir takım ciddi çalışmalar içerisindeyiz. Şuan hazırlık aşamasındayız ilerleyen dönemlerde yapılacak olan çalışmalar tüm kamuoyuna detaylı bir şekilde açıklanacaktır’’ dedi. HALK OTOBÜS SORUNUNA ÇÖZÜM Hür haberin Düzce’ deki ufak halk otobüslerinin yolcu kapasitesinin yetersizliği kaldığı sorusuna Özlü ‘’ Bu sorunun farkındayım. Halk otobüsü kullanımının son günlerde ciddi anlamda artış gösterdiğini bu nedenle de ilk etapta ihtiyacımıza göre büyük halk otüslerinin alımı için başvuruda bulundum. İlerleyen aşamalarda alınan otobüsler yetersiz kalırsa tekrar alım yapma durumumuz olabilir’’ dedi.

Albüme ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve duzcehurhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.