Düzce Hür Haber
Düzce Hür Haber
Açık
Afyonkarahisar · 19°C
Diğer
Bizi Takip Edin
10 Nisan 2026 - 15:16

Düzce’de Romanlar Günü Coşkusu! Renkli Görüntüler Ortaya Çıktı

8 Nisan Dünya Romanlar Günü, Düzce’de düzenlenen etkinlikle coşkulu şekilde kutlandı. Programda müzik ve dans gösterileri dikkat çekti.

Düzce’de Romanlar Günü Coşkusu! Renkli Görüntüler Ortaya Çıktı

Düzce'de 8 Nisan Dünya Romanlar Günü, düzenlenen etkinliklerle renkli ve coşkulu görüntülere sahne oldu.

Programa yoğun katılım sağlanırken, günün anlamına vurgu yapan mesajlar verildi.

Düzce Roman Kültür Derneği’nin organizasyonu ve Düzce Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen etkinlik, Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Programa Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Kılıç, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Düzce Valiliği Roman Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Sibel Gün Çabuk, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün 8 Nisan Dünya Romanlar Günü. Ancak bizler için bugün, bir takvim yaprağından ibaret değil. Asırlardır bu toprakların mayasında olan, neşemizi, hüznümüzü ve en önemlisi İslam'ın sancağı altında sarsılmaz kardeşliğimizi haykırdığımız gündür. Hepimizin 8 Nisan Dünya Romanlar Günü kutlu olsun."

Açılış konuşmalarının ardından, Düzce Roman Kültür Derneği bünyesinde eğitim alan çocuk ve gençler sahne alarak musiki çalışmaları gerçekleştirdi.

Etkinlik, Roman oyun havaları eşliğinde devam ederken, ortaya çıkan renkli görüntüler katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

#Romanlar Günü Düzce #8 Nisan Romanlar Günü #Düzce etkinlik #Düzce Roman Kültür Derneği #Düzce Belediyesi etkinlik #Roman kutlama Düzce #Düzce son dakika #Düzce güncel haberler #Düzce kültür etkinliği #Roman müzik gösterisi

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!