Düzce Hür Haber
Düzce Hür Haber
Açık
Afyonkarahisar · 19°C
Diğer
Bizi Takip Edin
27 Mayıs 2026 - 11:44 - Güncellenme: 28 Mayıs 2026 - 16:10 G: 28 Mayıs 2026 - 16:10

Düzce’de Kurban Bayramı’nın İlk Gününde 154 Kişi Hastanelik Oldu

Düzce’de Kurban Bayramı’nın ilk gününde kurban kesimi sırasında yaralanan 154 kişi hastanelerde tedavi gördü. Yaralıların tamamı ayakta tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Düzce’de Kurban Bayramı’nın ilk gününde kurban kesimi sırasında yaralananların sayısı 154’e yükseldi. Gün içerisinde 57 olarak açıklanan yaralı sayısı, akşam saatlerinde gelen son bilgilere göre 154’e ulaştı.

Bayram namazının ardından kurban ibadetini yerine getirmek isteyen bazı vatandaşlar, kesim işlemini kendi imkanlarıyla yapmaya çalışırken talihsiz kazalar yaşadı. Bıçak ve satır yaralanmalarının yanı sıra kurbanlık hayvanların tekme ve boynuz darbeleri nedeniyle çok sayıda kişi hastanelere başvurdu.

Yaralı sayısı 154’e yükseldi

Kent genelinde el, kol ve bacaklarından yaralanan toplam 154 kişi, Düzce’deki çeşitli hastanelerin acil servislerinde tedavi altına alındı.

Hastanelerde yoğunluk oluşturan yaralıların tamamının, ayakta yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

Acemi kasaplar acil servislerin yolunu tuttu

Kurban kesimi sırasında yaşanan kazaların büyük bölümünün dikkatsizlik, bıçak kayması ve kurbanlık hayvanların ani hareketleri sonucu meydana geldiği belirtildi.

Yaralanan vatandaşların bir kısmı kendi imkanlarıyla hastanelere giderken, bazıları yakınları tarafından acil servislere götürüldü.

Bıçak, satır ve hayvan darbeleri yaralanmalara neden oldu

Bayramın ilk gününde en sık görülen yaralanmaların el, kol ve bacak bölgelerinde meydana geldiği bildirildi. Bazı vatandaşların bıçak ve satırla yaralandığı, bazı kişilerin ise kurbanlıkların tekme ve boynuz darbelerine maruz kaldığı öğrenildi.

Sağlık ekipleri gün boyu müdahale etti

Düzce’deki hastanelerin acil servislerinde bayramın ilk günü yoğunluk yaşanırken, sağlık ekipleri yaralılara gün boyunca müdahalede bulundu.

Yetkililer, kurban kesimlerinin ehil kişiler tarafından yapılması ve kesim sırasında güvenlik önlemlerine dikkat edilmesi gerektiğini hatırlattı.

#Düzce acemi kasap #Düzce kurban kesimi #Düzce hastane #Düzce acil servis #57 yaralı #Kurban Bayramı 2026 #Düzce haberleri #bıçak kesiği #kurbanlık hayvan darbesi #kurban kazası #acemi kasaplar #Düzce son dakika #hastanelik oldu

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!