Düzce Hür Haber
Düzce Hür Haber
Bulutlu
Düzce · 18°C
Bizi Takip Edin
15 Ağustos 2026 - 13:15

Düzce’de 2 milyon dolarlık sağlık yatırımında önemli gelişme: Kurulum başladı

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne kazandırılacak yaklaşık 2 milyon dolarlık PET-CT cihazının kurulumu başladı. Yatırım kanser teşhisinde kullanılacak.

0 Paylaşım
Düzce’de 2 milyon dolarlık sağlık yatırımında önemli gelişme: Kurulum başladı

Düzce’nin sağlık altyapısını güçlendirecek yaklaşık 2 milyon dolarlık PET-CT yatırımında önemli bir aşamaya geçildi. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde cihazın kurulacağı bölümde teknik ve fiziki çalışmalar başladı.

Kanser başta olmak üzere çeşitli hastalıkların tanı ve takibinde kullanılan ileri görüntüleme teknolojilerinden PET-CT’nin Düzce’de hizmete alınmasıyla, kentte önemli bir sağlık ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

Hastanede özel alan hazırlanıyor

PET-CT cihazının hizmet vereceği bölüm için Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde kapsamlı hazırlık yürütülüyor.

Çalışmalar kapsamında cihaz odasının yanı sıra teknik odalar, enjeksiyon alanları, sıcak oda ve atık odası gibi bölümler hazırlanıyor.

Radyasyon güvenliğinin sağlanması amacıyla ilgili alanlarda özel beton, kurşun levha ve kurşun cam uygulamalarından yararlanılıyor.

Kanser teşhisinde önemli rol oynuyor

PET-CT, vücuttaki hücrelerin anatomik ve metabolik özelliklerinin birlikte görüntülenmesine imkan sağlayan ileri teknoloji bir nükleer tıp sistemi olarak öne çıkıyor.

Cihaz özellikle kanser hastalıklarının teşhisi, hastalığın yayılımının değerlendirilmesi ve tedavi sürecinin takibinde önemli bir işleve sahip.

Düzceli hastalar için önemli kolaylık

PET-CT’nin Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde hizmete girmesiyle birlikte ileri görüntüleme ihtiyacı bulunan hastaların başka illere yönlendirilme gereksiniminin önemli ölçüde azaltılması hedefleniyor.

Böylece Düzceli hastaların ileri görüntüleme hizmetlerine kendi kentlerinde ulaşabilmesi açısından sağlık altyapısına önemli bir imkan kazandırılmış olacak.

Yaklaşık 2 milyon dolar değerindeki yatırımın kurulum çalışmalarının tamamlanmasının ardından hizmete alınması bekleniyor.

Düzce /Merkez
#düzce pet-ct #düzce pet ct cihazı #düzce atatürk devlet hastanesi

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!