Düzce Hür Haber
Düzce Hür Haber
Bulutlu
Düzce · 14°C
Bizi Takip Edin
21 Eylül 2026 - 19:40

Düzce'de 1.042 öğrenciye sağlık taraması: Çalışmalar yıl boyunca sürecek

Düzce'de “Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek Programı” kapsamında 1.042 öğrenciye sağlık eğitimi verilirken uygun görülen çocuklara göz taraması yapıldı. Göz ve skolyoz taramalarının yıl boyunca sürdürülmesi planlanıyor.

0 Paylaşım

Düzce'de çocukların sağlık bilincinin artırılması ve olası sağlık sorunlarının erken dönemde belirlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında 1.042 öğrenciye ulaşıldı.

duzcede-1042-ogrenciye-saglik-taramasi-calismalar-yil-boyunca-surecek-075154

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen “Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek Programı” kapsamında Uzun Mustafa İlkokulu'nda sağlık eğitimi ve farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

Anaokulu ve ilkokul düzeyindeki 1.042 öğrenciye yönelik programda, çocukların sağlık okuryazarlığının artırılması ve öğrendikleri bilgileri aileleri ile çevrelerine aktararak birer “Sağlık Elçisi” olmaları hedeflendi.

duzcede-1042-ogrenciye-saglik-taramasi-calismalar-yil-boyunca-surecek-5-075532

Sağlıktan afet bilincine kadar eğitim verildi

Program boyunca öğrencilere aile hekimliği, 112 Acil Sağlık Hizmetleri, afet bilinci ve UMKE, ağız ve diş sağlığı, kişisel hijyen, bulaşıcı hastalıklardan korunma, fiziksel aktivite ve dengeli beslenme konularında bilgiler aktarıldı.

İnteraktif sunumların yanı sıra uygulamalı eğitimlerin de gerçekleştirildiği etkinlikte çocuklara ambulanslar tanıtıldı. Öğrenciler ayrıca 112 Acil Çağrı Merkezi'nin hangi durumlarda ve nasıl doğru kullanılacağı konusunda bilgilendirildi.

duzcede-1042-ogrenciye-saglik-taramasi-calismalar-yil-boyunca-surecek-3-075529

Uygun görülen öğrencilere göz taraması

Program kapsamında uygun görülen öğrencilere göz taraması da yapıldı. Görmeyle ilgili sorunların erken dönemde belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen değerlendirmelerde, sağlık kuruluşlarına yönlendirilmesi gereken öğrenciler tespit edildi.

duzcede-1042-ogrenciye-saglik-taramasi-calismalar-yil-boyunca-surecek-2-075527

Çalışmalar yıl boyunca devam edecek

Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, programın yıl boyunca devam edeceğini belirterek çocuklara yönelik sağlık taramalarının yanı sıra sağlık bilincini geliştirmeye yönelik eğitimlerin de sürdürüleceğini ifade etti.

Yılmaz, okullarda göz ve skolyoz taramaları gerçekleştirdiklerini, gerekli görülen öğrencilerin tedavi süreçlerinin planlanması amacıyla değerlendirmeler yapıldığını bildirdi.

Çocukların el yıkama ve bulaşıcı hastalıklardan korunma konusunda da bilgilendirildiğini kaydeden Yılmaz, çalışmalarla öğrencilerin erken yaşta sağlık konusunda bilinçlenmesinin hedeflendiğini belirtti.

Program kapsamında edinilen bilgilerin ailelere ve çevreye aktarılmasıyla öğrencilerin birer “Sağlık Elçisi” olması amaçlanıyor.

duzcede-1042-ogrenciye-saglik-taramasi-calismalar-yil-boyunca-surecek-4-075525
#düzce sağlık #düzce öğrenciler #düzce sağlık taraması

Galeri

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!