Düzce Hür Haber
Düzce Hür Haber
Açık
Afyonkarahisar · 19°C
Diğer
Bizi Takip Edin
01 Haziran 2026 - 14:55 - Güncellenme: 01 Haziran 2026 - 15:20 G: 01 Haziran 2026 - 15:20

Akçakoca’da Bir İlk: Belediye Başkanlığı Makamı İlk Kez Bir Kadına Emanet

Akçakoca Belediyesi’nde görev değişimiyle birlikte yeni bir dönem başladı. Belediye Meclisi’nde yapılan seçimle başkan vekili seçilen Alev Balcı Ünal, ilçede bu görevi üstlenen ilk kadın isim oldu.

Akçakoca’da Bir İlk: Belediye Başkanlığı Makamı İlk Kez Bir Kadına Emanet

Akçakoca’da Bir İlk: Belediye Başkanlığı Makamı İlk Kez Bir Kadına Emanet

Akçakoca Belediyesi’nde görev değişimiyle birlikte yeni bir dönem başladı. Belediye Meclisi’nde yapılan seçimle başkan vekili seçilen Alev Balcı Ünal, ilçede belediye başkanlığı makamını temsil eden ilk kadın isim oldu.

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak’ın görevden uzaklaştırılmasının ardından belediye yönetiminde başkan vekilliği süreci başlatıldı. Bu kapsamda Akçakoca Belediye Meclisi, yeni başkan vekilini belirlemek üzere toplandı.

Süreç nasıl başladı?

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, yürütülen adli soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştı. Görevden uzaklaştırma kararının ardından belediye başkanlığı makamının vekaleten yürütülmesi için mecliste seçim yapıldı.

Fikret Albayrak hakkında verilen tutuklama kararına ilişkin detaylara Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak hakkında verilen tutuklama kararına ilişkin haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yapılan seçim sonucunda Belediye Meclis Üyesi Alev Balcı Ünal, Akçakoca Belediye Başkan Vekili olarak belirlendi.

Meclis olağanüstü gündemle toplandı

Akçakoca Belediye Meclisi, başkan vekilliği seçimi için olağanüstü gündemle bir araya geldi. Toplantıda belediye yönetim sürecinin devamı ve başkan vekilliği görevi için seçim gerçekleştirildi.

AK Parti Genel Merkezi, teşkilat görüşleri ve temayül yoklamalarının ardından Alev Balcı Ünal ismini başkan vekilliği için aday gösterdi.

Cumhur İttifakı’nın desteğiyle seçildi

Parti teşkilatları, belediye meclis üyeleri ve Cumhur İttifakı ortaklarıyla yapılan istişarelerin ardından Alev Balcı Ünal ismi üzerinde uzlaşı sağlandı.

Belediye Meclisi’nde yapılan seçim sonucunda Ünal, Akçakoca Belediye Başkan Vekili olarak göreve getirildi.

Akçakoca tarihinde bir ilk

Alev Balcı Ünal’ın başkan vekili seçilmesiyle birlikte Akçakoca Belediyesi tarihinde ilk kez bir kadın isim belediye başkanlığı makamında görev yapacak.

Bu gelişme, ilçede yerel yönetim açısından yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendiriliyor.

Gözler yeni dönemde atılacak adımlarda

Akçakoca’da yaşanan görev değişiminin ardından ilçede belediye hizmetleri, meclis çalışmaları ve yeni dönemde izlenecek yol haritası merak konusu oldu.

Alev Balcı Ünal’ın başkan vekilliği görevine gelmesiyle birlikte Akçakoca’da hem siyasi süreç hem de belediye yönetiminde atılacak adımlar yakından takip edilecek.

#Alev Balcı Ünal #Akçakoca haberleri #Akçakoca siyaset #ilk kadın başkan vekili #Akçakoca gündem

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!