17 Ağustos’un 27. yılında Vali Makas’tan mesaj: Düzce’de 980 can yitirilmişti
Düzce Valisi Mehmet Makas, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 27. yılında yayımladığı mesajda Düzce’de 980 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.
Vali Makas’tan 17 Ağustos Marmara Depremi mesajı
Düzce Valisi Mehmet Makas, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 27. yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı. Makas, depremde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anarken afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemine dikkat çekti.
Vali Makas, 27 yıl önce yaşanan Marmara Depremi’nde hayatını kaybeden vatandaşların acısının ilk günkü tazeliğini koruduğunu belirtti.
Düzce’de 980 kişi hayatını kaybetti
“Sesimi duyan var mı?” feryadının hafızalara kazındığı o kara gecede Kocaeli başta olmak üzere Düzce’nin de aralarında bulunduğu birçok ilin büyük yıkım yaşadığını ifade eden Makas, Düzce’de 980 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 3 bin 836 kişinin ise yaralandığını belirtti.
Düzce iki büyük depremle sarsıldı
Marmara Depremi’nin acılarını yaşayan Düzce’nin, 12 Kasım 1999 tarihinde meydana gelen depremle bir kez daha büyük bir yıkımla karşı karşıya kaldığını hatırlatan Makas, devletin güçlü desteği ve milletin dayanışmasıyla yaraların sarıldığını ifade etti.
Vali Makas, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin de benzer acıları yeniden yaşattığını belirterek, depremin değil tedbirsizliğin can kayıplarına ve yıkımlara neden olduğu gerçeğine dikkat çekti.
“Güvenli şehirler inşa etmeliyiz”
Yaşanan her afetin güvenli şehirler inşa etmenin ve afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemini ortaya koyduğunu vurgulayan Vali Mehmet Makas, toplumsal dayanışmanın güçlü tutulması gerektiğini belirtti.
Makas mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimiz sürece, karşılaştığımız tüm zorlukların üstesinden gelebileceğimize olan inancımız tamdır. En büyük temennimiz; ülkemizin ve milletimizin bir daha böyle büyük acılar yaşamamasıdır.”
Vali Makas, mesajının sonunda 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde hayatını kaybeden deprem şehitlerini rahmetle anarak yakınlarına ve millete başsağlığı diledi.
Düzce /MerkezYorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Eşi Telefonla Ulaşamayınca Yakınlarına Haber Verdi: Banyoda Ölü Bulundu




Son Haberler
Düzce 7 günlük hava durumu: 17-23 Ağustos 2026 haftalık tahmin



